Innovatief onderwijs en talentherkenning.

Scholengroep Kempen, waartoe onze school behoort, startte tijdens het schooljaar 2008-2009 met een primeur in Vlaanderen: een grootschalige samenwerking tussen de scholen van het basisonderwijs en het secundair onderwijs om het taal- en wetenschappelijk onderwijs naar een nog hoger niveau te tillen.

De proeftuin van Scholengroep Kempen werd geselecteerd door het Ministerie van Onderwijs als vernieuwend onderwijsproject. De scholen mogen gedurende 3 jaar ‘proeven’ van allerlei initiatieven die voor nieuwe impulsen zorgen.

Na 3 jaar proeftuin hebben niet alleen de leerkrachten veel van elkaar geleerd maar worden ook de leerlingen nog beter voorbereid op het secundair onderwijs. De banden tussen de verschillende niveaus zijn gesmeed en klaar voor de toekomst.

In dit project onderscheiden we vier deelprojecten: Frans, Engels, Wetenschappen/Techniek en sport. Onze school koos voor  Engels in samenwerking met Campus Het Spoor in Mol en STEAM (science, technics, engineering, arts, mathematics)

Waar komt het idee vandaan?

Talentontwikkeling van iedere leerling: daar willen we aan meehelpen.

In deze filosofie is dit onderdeel van de proeftuin van scholengroep Kempen ontstaan. Iedere leerling moet de kans krijgen al zijn talenten te ontwikkelen. Bij ons is iedere leerling immers een VIP: dat kan staan voor een Veelzijdig Intelligent Persoon of voor een Verbazend Idealistische Ploegspeler: we houden met iedereen rekening!

Of je nu een talenknobbel hebt, eerder wetenschappelijk aangelegd of sportief bent, iedereen komt bij ons aan zijn trekken!